Beste Beko wasmachine 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste Beko wasmachine? Bijvoorbeeld omdat je een goede wasmachine tegen een scherpe prijs wilt? Dan zit je bij Beko goed. Het merk staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteit verhouding. Je krijgt bij Beko altijd een prima kwaliteit voor een prijs die stukken lager is dan bij de traditionele A-merken zoals Miele, Bosch en Siemens. Om je te helpen in je keuze, hebben wij de beste Beko wasmachines voor je vergeleken en hier een top 3 van gemaakt. Bij het bepalen van de top 3 hebben we gekeken naar wasresultaten, prijs-kwaliteit, geluidsproductie, extra functionaliteiten, verbruik en natuurlijk de beoordeling van gebruikers en specialisten.

Top 3 beste Beko wasmachines van dit moment

1. Beko WTV9716XBWST SteamCure (Beste grote wasmachine)

Ben je op zoek naar een wat groter wasmachine? Bijvoorbeeld omdat je een huishouden hebt met 4 personen of meer? Dan is de WTV9716XBWST SteamCure voor jou de beste Beko wasmachine. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van liefst 9kg en wordt goed beoordeeld door gebruikers. Het vulgewicht van 9kg zorgt ervoor dat je per wasbeurt veel kleding kan wassen. Dit is niet alleen fijn als je een groot huishouden of gezin hebt, maar ook als je thuis bijvoorbeeld dagelijks veel was hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jullie iedere dag sporten of omdat er mensen in het gezin dagelijks werkkleding hebben die gewassen moet worden.

Beko wasmachine WTV9716XBWST SteamCure

Pluspunten:

 • Grote trommelinhoud (9kg)
 • Goed betaalbaar
 • Zuinig in gebruik (energielabel A): ook na aanschaf minder verbruikskosten
 • Met SteamCure stoomfunctie: zo komt je kleding minder gekreukt en frisser uit de was
 • Maakt weinig lawaai tijdens het centrifugeren
 • 15 verschillende wasprogramma’s (inclusief snelwasprogramma)
 • Met startuitstel functie: laat je was op een later moment draaien

Minpunten:

 • Niet mogelijk om te centrifugeren om 1600 toeren

2. Beko WTV8836XC01 Steamcure (Beste Beko 1600 toeren wasmachine)

Vind je het fijn als je kleding na het wassen minder lang hoeft te drogen? Of wil je überhaupt het gebruik van een wasdroger beperken of voorkomen? Dan is de WTV8836XC01 Steamcure voor jou de beste Beko wasmachine. Met deze wasmachine is het mogelijk om je kleding en andere was op 1600 toeren per minuut te centrifugeren. Zo komt je was droger uit de machine. Ter vergelijking: de meeste Beko wasmachines bieden een maximaal toerental van 1400 rpm (round per minute).

Beko wasmachine 1600 toeren WTV8836XC01

Pluspunten

 • Centrifugeren op 1600 toeren per minuut: zorgt voor een drogere was
 • Goed betaalbaar
 • Met SteamCure stoomfunctie: zo komt je kleding minder gekreukt en frisser uit de was.
 • Maakt weinig lawaai tijdens het centrifugeren
 • 15 verschillende wasprogramma’s (inclusief snelwasprogramma)
 • Met startuitstel functie: laat je was op een later moment draaien

Minpunten:

 • Energielabel C

3. Beko WTV7742A1 Steamcure (Best geteste Beko wasmachine)

Wil je de Beko wasmachine die het beste is getest door de Consumentenbond? Kies dan voor de WTV7742A1 Steamcure. Deze zwarte Beko wasmachine scoort zeer goed op wasresultaten (het wassen van vlekken uit kleding) en de kwaliteit van centrifugeren (gemeten aan de hand van de hoeveelheid vocht die achterblijft in kleding na het centrifugeren). Dit zijn twee belangrijke onderdelen bij het kiezen van een nieuwe wasmachine. Toch staat deze wasmachine niet bovenaan in ons lijstje met beste Beko wasmachines. Dit komt doordat de wasmachine minder energiezuinig is dan de andere modellen uit deze lijst. In deze tijden is dit voor ons en waarschijnlijk ook voor jou één van de belangrijkste factoren bij de keuze voor een passende wasmachine.

Beko beste koop wasmachine WTV7742A1 Steamcure

Pluspunten

 • Goede wasresultaten volgens de Consumentenbond
 • Goed betaalbaar
 • Kleur zwart: staat beter in een badkamer of met bijpassende meubels
 • Met SteamCure stoomfunctie: zo komt je kleding minder gekreukt en frisser uit de was.
 • 15 verschillende wasprogramma’s (inclusief snelwasprogramma)
 • Met startuitstel functie: laat je was op een later moment draaien

Minpunten

 • Niet energiezuinig (Energielabel D)

Veelgestelde vragen

Wat is de best geteste Beko wasmachine?

De beste geteste Beko wasmachine is de Beko WTV7742A1 Steamcure en de Beko WTV91484CSBN1. Deze twee wasmachines worden door de Consumentenbond allebei beoordeeld met een 6,8. De zwarte Beko WTV7742A1 wasmachine wordt vooral goed beoordeeld om zijn was- en centrifugeresultaten. De Beko WTV91484CSBN1 wordt vooral goed beoordeeld om zijn wasresultaten. In de vergelijking zijn 7 modellen getest. In het maken van de lijst van beste Beko wasmachines, hebben wij alleen de modellen meegenomen die momenteel verkrijgbaar zijn. Goed om te weten: ook op algemene merktevredenheid scoort Beko zeer goed. Ze krijgen van gebruikers gemiddeld een 8 als het gaat om merktevredenheid.

Wat zijn ervaringen van klanten met Beko wasmachines?

Op Coolblue en Bol.com hebben we 80 reviews over Beko wasmachines geanalyseerd. Deze ervaringen hebben we gecategoriseerd en gebundeld. Overkoepelend kunnen we zeggen dat de ervaring van klanten met Beko wasmachines het meest gaan over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit is veruit (24 keer) het meest benoemde punt. Hierbij wordt vooral aangehaald dat Beko wasmachines goed bevallen omdat ze tegen een relatief lage prijs een goede kwaliteit bieden. Na de prijs-kwaliteit wordt de minimale geluidsproductie van de wasmachine tijdens het centrifugeren het meest benoemd als positieve punt (19 keer). Als we kijken naar de minpunten, zien we dat de functionaliteit van de app (bestuurbaarheid via wifi en/of bluetooth) het vaakst wordt benoemd als negatieve ervaringen met Beko wasmachines (16 keer).

Meer over Beko

Beko is een internationaal merk van huishoudelijke apparaten. Het is een van de grootste merken in Europa op het gebied van witgoed, zoals wasmachines, koelkasten en ovens. Beko biedt een breed scala aan producten voor huishoudens, van grote apparaten zoals koel-vriescombinaties en wasmachines tot kleinere apparaten zoals koffiezetapparaten en stofzuigers. Het merk staat bekend om zijn betaalbare prijzen en goede kwaliteit. Deze combinatie maakt dat het een veel verkocht merk is op het gebied van wasmachines. Beko is onderdeel van het Turkse moederbedrijf Arçelik.

Gerelateerde artikelen: