Wasmachine 1600 toeren beste koop [Top 3 van 2022]

Ben je op zoek naar de beste koop 1600 toeren wasmachine van dit moment? Dan is het waarschijnlijk lastig om uit het grote assortiment een model te kiezen dat écht bij jouw wensen past. Er is zó veel om uit te kiezen dat je er op een bepaald moment tureluurs van wordt. Een nieuwe wasmachine is een flinke investering, dus je wilt graag de beste 1600 toeren wasmachine voor jouw huishouden. Wij helpen je daarom een handje en hebben de 3 beste 1600 toeren wasmachines voor je op een rijtje gezet. Inclusief plus- en minpunten in een handig overzicht.

De 3 beste 1600 toeren wasmachines van dit moment

1. AEG L9FENS96 (Beste koop 9 kg wasmachine 1600 toeren)

Wil je een grotere wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram? Bijvoorbeeld omdat je thuis een gezin hebt met meer dan 2 kinderen? Dan is de AEG L9FENS96 voor jou de beste koop 1600 toeren wasmachine. Deze wasmachine heeft een ruim vulgewicht en centrifugeert je was op 1600 rotaties per minuut perfect droog, zodat je jouw was minder lang hoeft uit te hangen. Daarnaast is deze wasmachine erg energiezuinig (label A) en heeft die erg veel handige extra functies.

AEG L9FENS96 1600 toeren wasmachine

Pluspunten

 • Zeer zuinig (energielabel A)
 • Met snelwasprogramma
 • ProSteam functie: voor het ontkreuken en opfrissen van je was met behulp van stoom
 • ProSense technologie: past automatisch het waterniveau op het gewicht van de kleding (duurzaam)
 • SoftWater technologie: beschermt kleding tegen vervaging van kleuren
 • ÖKOMix technologie lost het wasmiddel vooraf op in water, zodat de zeep zich beter verspreidt en je was nog schoner wordt.
 • Met ECO- en TimeSave-opties: bespaart energie tijdens het wassen

Minpunten

 • Geen AutoDose functie die ervoor zorgt dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt
 • Geen Addwash om kleren toe te voegen tijdens het wassen

2. Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 (beste koop 1600 toeren wasmachine 8kg + stil)

Veel mensen denken dat wasmachines met een toerental van 1600 een hoop kabaal maken, maar de Miele WSF 363 bewijst het tegendeel. Deze wasmachine met een vulgewicht van 8 kg (huishouden van 2, 3 of 4 personen) is met een geluidsproductie van slechts 69 decibel erg stil tijdens het centrifugeren. Dit is ontzettend fijn wanneer je wilt wassen op momenten dat er iemand thuis slaapt. Maar ook overdag ben je een stuk meer ontspannen wanneer je wasmachine niet continu over de grond stuitert tijdens het centrifugeren.

Miele WSF 363 WCS stille 1600 toeren wasmachine

Pluspunten

 • Erg stil
 • Zeer energiezuinig (energielabel A)
 • Mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen
 • Met startuitstel, stoomfunctie en zelfreinigende wasmiddellade
 • Met beladingssensor: past het wasprogramma aan op de hoeveelheid en het type wasgoed
 • Beste uit de test volgens Consumentenbond

Minpunten

 • Geen TwinDos om je automatisch je wasmiddel te doseren


3. Hoover HWP 68AMBC/1-S (Beste budget wasmachine 1600 toeren)

Wil je een 1600 toeren wasmachine die goedkoper is dan de bovenstaande opties? Dan is de Hoover HWP 68AMBC/1-S voor jou de beste keuze. Naast het feit dat dit model een stuk voordeliger is in aanschaf, heeft deze wasmachine ook een energielabel A. Zo zijn niet alleen je aanschafkosten laag, maar ook je verbruikskosten. In deze dure tijden moet je toch op het geld letten. En dan is deze Hoover wasmachine met 8kg vulgewicht de ideale keuze. Heb je een goede 1600 toeren wasmachine? Dan is het daarnaast ook vaak minder noodzakelijk om een wasdroger aan te schaffen, omdat je kleding net een stukje droger uit de trommel komt.

Goedkope 1600 toeren wasmachine

Pluspunten

 • Scherp geprijsd
 • Energiezuinig (energielabel A)
 • Met beladingssensor: past het wasprogramma aan op de hoeveelheid en het type wasgoed
 • Zelfreinigende wasmiddellade (minder schoonmaakwerk), stoomfunctie (kleding opfrissen) en startuitstel functie (wassen op het door jou gewenste moment)

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid tijdens het centriguren

Veelgestelde vragen

Wat zegt het toerental van je wasmachine?

Het toerental van je wasmachine geeft aan hoeveel rondjes je wasmachine per minuut draait. Heeft je wasmachine een hoger toerental? Dan komt je was droger uit de machine. Je hoeft je kleding dan minder lang te drogen aan het droogrek of in de wasdroger. Het toerental van een wasmachine wordt officieel uitgedrukt in rpm. Dit staat voor rounds per minute. Het is natuurlijk een voordeel dat je was droger uit de machine komt wanneer je op 1600 rpm wast. Echter, is het wel belangrijk om te beseffen dat je kleding sneller slijt als je op een hoger toerental wast.

Wat is de goedkoopste wasmachine met 1600 toeren?

betekent niet per se dat de wasmachine slechter is, dus het is heel begrijpelijk dat de prijs je belangrijkste overweging is bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Wel is het goed om te beseffen dat je bij een goedekope 1600 toeren wasmachine vaak minder extra functies krijgt (wasprogramma’s, extra functionaliteiten . De goedkoopste wasmachine 1600 toeren op Coolblue is op het moment van schrijven de Whirlpool FFBBE 7638 W F. De goedkoopste 1600 toeren wasmachine op Bol.com is op het moment van schrijven de Beko WTV7825XCW1 1600T newline.

1400 of 1600 toeren wasmachine: wat past beter bij mij?

ou de beste koop wasmachine is: de 1600 toeren machine of de 1400 toeren machine? Stel bij je beslissing de volgende vraag: hoe belangrijk vind ik het dat mijn kleding zo droog mogelijk uit de was komt? Wanneer je dit erg belangrijk vindt, zouden we je een 1600 wasmachine aanraden. Vind je dit minder belangrijk? Dan voldoet een 1400 toeren wasmachine ook prima. Neem daarnaast mee in je overweging dat je met een 1400 toeren wasmachine een ruimere keuze hebt en dus gemakkelijker kunt kiezen voor bijvoorbeeld een goedkoper model dat precies past bij je wensen.

Wat is de best geteste 1600 toeren wasmachine?

De best geteste 1600 toeren wasmachine volgens de Consumentenbond is de Miele WSI 863. Deze wasmachine wordt beoordeeld met een 7,4. Ook de Miele WWI860, de Miele WCI870 en de  Miele WEI875 WPS scoren een 7,4 en komen daarmee als beste uit de test. Let op: bij het selecteren van de best geteste 1600 toeren wasmachine van de Consumentenbond  hebben we alleen gekeken naar de wasmachines die momenteel verkrijgbaar zijn. In de volledige test zijn 33 wasmachines meegenomen. De reden dat bovengenoemde wasmachines niet in onze lijst voorkomen, komt vanwege het feit dat wij ook prijs als belangrijke factor hebben meegewogen. De best geteste wasmachines van Miele zijn absoluut een aanrader, maar een stuk duurder in aanschafprijs.

Gerelateerde artikelen:

Bekijk de beste 1600 toeren wasmachines