Wasmachine 8 kg beste koop van 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste koop wasmachine 8 kg van dit moment? Dan ben je bij Dewasmachinewinkel.nl aan het goede adres. Binnen het grote aanbod 8 kg wasmachines is het moeilijk je weg te vinden als je weinig verstand hebt van wasmachines. Al helemaal wanneer je niet precies weet wat je naast het vulgewicht nog meer nodig hebt aan extra functionaliteiten, energielabel . Wij hebben daarom de beste 8 kg wasmachines van dit moment voor je op een rijtje gezet. Met alle plus- en minpunten per wasmachine in een overzicht.

De 3 beste 8 kg wasmachines van dit moment

1. Haier HW80-B14636N (Beste stille en energiezuinige 8 kg wasmachine)

Op zoek naar een energiezuinige wasmachine die weinig verbruikt en die daarnaast ook nog eens amper geluid maakt? Dan is de Haier HW80-B14636N voor jou de beste koop 8 kg wasmachine. Met een geluidsniveau van 67 decibel is deze wasmachine erg stil tijdens het centrifugeren. Dit is erg fijn wanneer je jouw wasmachine bijvoorbeeld op dezelfde verdieping hebt staan als waar je slaapt. Het energielabel A zorgt er daarnaast voor dat deze wasmachine goed is voor het milieu én voor je energierekening. De Haier HW80-B14636N verbruikt namelijk zeer weinig water en stroom tijdens het wassen.

Beste energiezuinige en stille wasmachine 8 kg

Pluspunten

 • Erg stil (geluidsniveau 67 dB)
 • Zeer zuinig (energielabel A)
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Hoge gebruikersbeoordeling
 • Met stoomfunctie
 • Met startuitstel

Minpunten

 • Geen mogelijkheid om tijdens het wassen kleding toe te voegen

3. LG FH4J5TN8E Direct Drive wasmachine (beste budget koop 8 kg)

Wil je een nieuwe wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo, maar tegelijkertijd ook op je budget letten? Dan is de LG FH4J5TN8E Direct Drive voor jou de beste koop 8 kg wasmachine. Deze wasmachine is scherp geprijsd en heeft ook nog eens extra functies die je normaal alleen bij de duurdere modellen tegenkomt. Zo heeft de LG FH4J5TN8E Direct Drive een functie waarmee je tijdens het wassen nog kleding kunt toevoegen aan de trommel. Perfect als je wel eens wat vergeet in de wasmand te gooien. Daarnaast heb je liefst 14 verschillende wasprogramma’s, zodat je met elk soort was uit de voeten kunt.

Beste koop 8 kg wasmachine goedkoop

Pluspunten

 • Tijdens het wassen kleding toevoegen
 • Liefst 14 waspgrogramma’s
 • koolborstelloze Direct Drive motor: bijna geen last van geluid en trillingen tijdens centrifugeren
 • Hoge gebruikersbeoordeling
 • Met startuitstel: instellen dat je was later begint te draaien
 • 6 Motion technologie: voor kwaliteitsbehoud van je kleding

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan de andere wasmachines in deze lijst (energielabel D)

3. Samsung WW80TA049AE EcoBubble wasmachine (beste koop 8 kg wasmachine volgens Coolblue)

Coolblue is al geruime tijd één van de meest bekwame wasmachine aanbieders van Nederland. Zij zetten in hun top 10 beste 8 kg wasmachines de Samsung WW80TA049AE EcoBubble op nummer 1. Na verder onderzoek door ons lijkt deze keuze een combinatie te zijn van prijs, hoge gebruikersbeoordelingen en fijne functionaliteiten. Zo is de wasmachine voorzien van EcoBubble technologie, waardoor je op lagere temperatuur je kleding even goed kunt wassen (goed voor milieu en portemonnee).

Beste 8kg wasmachine Coolblue

Pluspunten

 • Met de EcoBubble was je je kleding op een lagere temperatuur en is de gewassen was van dezelfde kwaliteit.
 • Redelijk zuinig (energielabel B)
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Hoge gebruikersbeoordeling
 • Met stoomfunctie voor het opfrissen en grondig reinigen van je kleding
 • Met startuitstel

Minpunten

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd nadat je het in de wasmachine stop. Je moet dus goed opletten hoeveel dopjes je erin stopt.
 • Je kan tijdens het wassen geen kleding meer toevoegen

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik was het vulgewicht van mijn nieuwe wasmachine moet zijn?

Het bepalen van het ideale vulgewicht van je wasmachine is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er een aantal factoren die je mee kunt nemen om te bepalen wat het vulgewicht van jouw nieuwe wasmachine moet zijn. Kijk als eerste naar je huishouden. Ben je thuis met 2, 3 of 4 mensen? Dan is een 8 kilogram wasmachine vaak een hele goede optie. Ben je met meer dan 5 mensen thuis? Dan is het beter om te kijken naar een grotere wasmachine. Wanneer je thuis alleen bent, volstaat een vulgewicht van 6 of 7 kg ook.  

Daarnaast is het belangrijk te kijken naar hoe vaak je per week wast. Doe je meerdere kleine wasjes door de week heen? Of was je slechts enkele keren grote volumes en stop je de trommel dan helemaal vol? In het laatste geval is het wellicht beter te kijken naar een grotere wasmachine. Het is echter wel goed om te weten dat het helemaal niet erg is om meerdere kleine wasjes door de week heen te doen. Alle nieuwe wasmachines hebben namelijk een beladingssensor. Zo’n sensor weegt het gewicht van je kleding die in de trommel zit. Hierop past het wasprogramma zich automatisch aan. Zo verspil je nooit onnodig veel water.

Wasmachine 7 of 8 kg: welke kan ik het beste kiezen?

Wanneer je alleen kijkt naar het vulgewicht, verschillen 7 en 8 kg wasmachines in de basis niet heel veel met elkaar. Zowel een vulgewicht van 7 als van 8 kg is perfect geschikt voor een klein en middelgroot huishouden (alles minder dan 5 personen). Heb je een groter huishouden (5+ personen)? Ga dan voor een 9 kg wasmachine. Wat wél belangrijk is om op te letten, is het feit dat je met een 8 kilogram wasmachine net wat meer ruimte hebt in je trommel. Dit zorgt ervoor dat je was net wat beter door de trommel schudt en heen en weer kan bewegen tijdens het wassen. Dit zorgt voor een beter was resultaat. Hier kun je dus rekening mee houden bij de keuze tussen een 7 of 8 kg wasmachine.

Wat is de goedkoopste 8 kg wasmachine?

prijsgericht en wil het liefst de goedkoopste 8 kg wasmachine. Goedkoop is niet per se slechter, maar houd er wel rekening dat je met een goedkope 8 kg wasmachine over het algemeen een wasmachine krijgt zonder veel functies. En dat de goedkopere modellen vaak minder energiezuinig zijn. Op het moment van schrijven is de LG GC3M108N3 Direct Drive de goedkoopste 8 kg wasmachine van dit moment op Coolblue. Op datzelfde moment is de  Continental Edison CELL812IW de allergoedkoopste wasmachine met 8 kilo vulgewicht die wordt aangeboden op Bol.com.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste 8 kg wasmachines