Beste koop wasmachine 5 kg of minder [Top 3 van 2023]

Op zoek naar de beste koop wasmachine met 5kg vulgewicht of minder? Bijvoorbeeld omdat je alleen woont of omdat je simpelweg weinig ruimte hebt voor je wasmachine? Wij hebben de beste wasmachines met een vulgewicht van 5 kilo of minder voor je op een rijtje gezet. Zo kies je gemakkelijker welk model het beste bij je past.

De 3 beste wasmachines met vulgewicht 5kg of minder

1. OK. OWM5126D wasmachine (Beste prijs-kwaliteitsverhouding)

Wil je een kleine wasmachine met een vulgewicht van 5kg die voorzien is van een goede set aan wasprogramma’s, startuitstelfunctie en die daarnaast ook nog eens scherp geprijsd is? Dan is de OK. OWM5126D voor jou de beste koop 5 kg wasmachine. Deze machine heeft, in tegenstelling tot de meeste andere 5kg wasmachines, net wat meer functies die het wassen een stuk gemakkelijker maken. Zo heb je een eco-wasprogramma, kort programma, wol-programma en snelwas-programma. Bovendien kun je op de wasmachine instellen wanneer je wilt dat de was begint te draaien. Zo kun je ‘m op een tijdstip laten draaien zodat de was precies klaar is wanneer jij thuiskomt.

Beste koop wasmachine 5 kg: OK. OWM5126D

Pluspunten:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 15 verschillende wasprogramma’s
 • Met startuitstelfunctie: instellen dat wasmachine later start

Minpunten

 • Minder energiezuing (energielabel D)

2. Bosch WVD24520NL (Beste koop 5kg was-droogcombinatie)

Wil je een kleine 5kg wasmachine die je ook nog eens als droger kunt gebruiken? Dan is de Bosch WVD24520NL voor jou de beste keuze. Met deze wasmachine kun je tot 5 kilogram aan kleding wassen en tot 2,5 kilogram aan kleding drogen. De prijs is logischerwijs wel wat hoger dan die van een wasmachine, maar het voordeel is dat je nu een wasmachine en een droger in één hebt.

Bosch WVD24520NL beste was-droogcombinatie 5 kilogram

Pluspunten:

 • Wasmachine en droger in één
 • De belangrijkste wasprogramma’s: sportprogramma, snelwasprogramma en sensitive wasprogramma
 • Energielabel C: zuiniger dan de meeste 5kg wasmachines

Minpunten

 • Prijziger dan een normale wasmachine

3. Candy Aquamatic AQUA 1042DE/2-S (beste koop 4 kg wasmachine)

Wil je een wasmachine die nóg minder vulgewicht heeft dan 5kg? Bijvoorbeeld omdat je thuis erg weinig was hebt of omdat gewoonweg weinig ruimte hebt op de plek waar je jouw wasmachine neer moet zetten? Dan is de Candy Aquamatic AQUA 1042DE/2-S voor jou de beste keuze. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 4 kilogram en is lekker klein en compact: 51 x 70 x 44 cm (BxHxD).

Candy Aquamatic AQUA 1042DE/2-S beste 4 kg wasmachine

Pluspunten

 • Klein en compact model (51 x 70 x 44 cm)
 • Met startuitstel functie: instellen dat wasmachine later start


Minpunten

 • Niet energiezuinig (Energielabel F)

Gerelateerde artikelen