Beste wasmachine voor 2 personen 2023 [Top 3]

Wil jij weten wat de beste wasmachine voor 2 personen is? Dan wil je in eerste instantie weten welk type wasmachine het best geschikt is voor twee personen. Hierbij kijk je vooral naar het vulgewicht van de wasmachine. Een wasmachine met 7 kg wasmachine is over het algemeen het beste geschikt voor een huishouden van twee personen. Om je op weg te helpen bij jouw keuze voor de beste wasmachine voor 2 personen, hebben we de beste wasmachines van 7 kg voor je op een rijtje gezet. Inclusief alle plus- en minpunten per model.

Beste wasmachine voor 2 personen van dit moment

1. Samsung WW70TA049TE EcoBubble (Beste stille wasmachine voor 2 personen)

Ben je thuis met zijn tweetjes en ben je op zoek naar een stille wasmachine? Bijvoorbeeld omdat jullie wasmachine in een ruimte naast jullie slaapkamer staat. Of omdat je het gewoon niet prettig vindt wanneer de wasmachine tijdens het centrifugeren begint te stuiteren. Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble voor jou de beste wasmachine voor 2 personen. De wasmachine maakt tijdens het centrifugeren amper geluid en is met een geluidsproductie van maximaal 72 decibel erg stil te noemen.

Beste kleine Samsung wasmachine

Aantal personen: 1 of 2 personen

Pluspunten

 • Erg stil
 • Energiezuinig (energielabel B)
 • Met stoomfunctie (Steam Wash functie)
 • Met startuitstel
 • Zelfreinigende wasmiddellade

Minpunten

 • Geen mogelijkheid om tijdens het wassen kleding toe te voegen

2. Candy Smart CS 147TXME/1-S (beste budget wasmachine voor twee personen)

Heb je een tweepersoons huishouden en wil je bij de aankoop van je nieuwe wasmachine op je geld letten? Dan is de Candy Smart CS 147TXME/1-S voor jou de beste wasmachine voor twee personen. Candy is misschien een merk waar je nog niet eerder van gehoord hebt, maar ze produceren zeer goede wasmachines tegen een scherpe prijs. Het voordeel is dat je hier niet voor de naam van het merk betaalt, maar gewoon voor de kwaliteit van de machine. Een ander groot voordeel is dat de wasmachine energielabel A heeft. Dit betekent dat de wasmachine ook nog eens voordelig is in gebruik. Met andere woorden: je verbruikt tijdens het wassen minder elektriciteit en water, waardoor je onder de streep ook in het verbruik voordeliger uitkomt dan bij andere wasmachines.

Beste goedkope wasmachine voor 2 personen

Aantal personen: 1 of 2 personen

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Zeer zuinig (energielabel A)
 • Relatief stil door koolborstelloze motor
 • Met snelwasprogramma
 • Centrifugeren op 1400 toeren: zo komt je was droger uit de machine
 • Wasmachine is via een app te bedienen

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan de andere opties in deze lijst

3. Bosch WAJ28071NL wasmachine (beste gebruiksvriendelijke keuze)

Wil je een wasmachine voor 2 personen zonder al teveel poespas? Dan is de Bosch WAJ28071NL voor jou de beste keuze. Deze wasmachine heeft een gemakkelijk bedieningspaneel zonder moeilijke wasprogramma’s, onbegrijpelijke icoontjes en Engelse uitleg. Handig wanneer je jouw wasmachine bijvoorbeeld alleen gebruikt om de standaard wasjes mee te draaien.

Beste Bosch wasmachine voor kleine huishoudens

Aantal personen: 1 of 2 personen

Pluspunten

 • Makkelijk te bedienen
 • Redelijk stil
 • Voordelige koop
 • Met SpeedPerfect wasprogramma voor sneller wassen met hetzelfde resultaat
 • Te koppelen aan je smartphone met Bosch Home Connect

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan de andere opties in deze lijst

Veelgestelde vragen

Hoeveel kg wasmachine voor 2 personen?

Eén van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het kopen van een wasmachine voor 2 personen, is het vulgewicht. Dit bepaalt hoeveel was er in de trommel past en dus voor hoeveel personen de wasmachine geschikt is. Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een  7 kg wasmachine. Bij een grotere trommel heb je het risico dat je de trommel regelmatig maar halfvol kunt laden. Een trommel die maar half geladen is, is onvoordelig als je kijkt naar de verbruikskosten. Al helemaal wanneer de wasmachine geen beladingssensor heeft en het wasprogramma niet automatisch wordt aangepast op de hoeveelheid was die in de trommel zit. Heb je als tweepersoons huishouden bovengemiddeld veel was? Bijvoorbeeld omdat jullie veel sportkleding hebben of omdat jullie bovengemiddeld vaak handdoeken en beddengoed wassen? Dan kan een 8 kg wasmachine ook een goede optie zijn.

Ook kun je voor twee personen kijken naar een 6kg wasmachine. Echter, loop je hier het risico dat je de trommel niet helemaal vol kunt stoppen als je veel kleding hebt die je wilt wassen. Bovendien wordt altijd aangeraden om wat ruimte in je trommel over te houden voor het beste was resultaat. Vandaar dat een 7 kg wasmachine vaak perfect geschikt is.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste wasmachines voor 2 personen