Beste bovenlader wasmachine 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste bovenlader wasmachine? Dan vind je het misschien lastig om een goede keuze te maken. Bovenlader wasmachines verschillen namelijk nogal van standaard voorlader wasmachines. Niet alleen de vorm en de manier van was toevoegen verschilt; ook heeft een bovenlader wasmachine vaak andere  . Om je te helpen een goede keuze te maken, hebben we de beste bovenlader wasmachine modellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij de juiste keuze maken.

De 3 beste bovenlader wasmachines van dit moment

1. AEG L8TEN65C bovenlader wasmachine (beste energiezuinige keuze)

Op zoek naar een energiezuinig model? Dan is de AEG L8TEN65C voor jou de beste bovenlader wasmachine. Met een energielabel B is dit de meest energiezuinige bovenlader wasmachine uit de lijst. Ter vergelijking: de meeste bovenlader wasmachines hebben een label C, D of zelfs E. In tijden dat energie duur is, is dit dus een perfecte keuze. De aanschafprijs ligt wellicht hoger, maar dit verdien je op termijn terug. Daarnaast is dit één van de weinige bovenlader wasmachines die kan centrifugeren op 1500 toeren per minuut. De meeste wasmachines met bovenlader komen niet verder dan 1200 toeren. Op deze manier komt je kleding droger uit de trommel en hoeft het minder lang uit te hangen.

AEG L8TEN65C beste zuinige bovenlader wasmachine

Pluspunten

 • Geschikt voor kleine ruimtes: 40x60x89cm (BxDxH)
 • Energiezuinig (energielabel B): bespaar op je energierekening
 • Centrifugeren op 1500 toeren: je was komt droger uit de trommel
 • Met stoomprogramma: voor een frissere was zonder kreukels

Minpunten

 • 6 kg vulgewicht: niet geschikt voor huishouden met 3 of meer personen

2. AEG L6TBN62K (beste bovenlader wasmachine volgens gebruikers)

De AEG L6TBN62K ProSense is volgens gebruikers de beste bovenlader wasmachine van dit moment. Met een score van 8,9 steekt de wasmachine op Coolblue bijvoorbeeld ver boven de rest van het assortiment uit. Het is een perfect instapmodel wasmachine. Niet te duur en gemakkelijk in gebruik. Het gebruiksgemak zie je bijvoorbeeld terug in de ProSense beladingssensor, die meet hoeveel was er in de wasmachine zit en daarop het wasprogramma aanpast.

AEG L6TBN62K wasmachine met bovenlader

Pluspunten

 • Geschikt voor kleine ruimtes: 40x60x89cm (BxDxH)
 • Makkelijk in de gebruik
 • Met beladingssensor: past wasprogramma aan op het volume was in de trommel

Minpunten

 • 6 kg vulgewicht: niet geschikt voor huishouden met 3 of meer personen

3. Whirlpool TDLR 7221BS BX/N (beste goedkope bovenlader wasmachine)

Ben je op zoek naar een goedkopere bovenlader wasmachine? Of wil je een bovenlader wasmachine die geschikt is voor een huishouden van 3 of 4 personen? Dan is de Whirlpool TDLR 7221BS BX/N voor jou de beste keuze. Deze wasmachine is namelijk scherp geprijsd en heeft daarnaast ook nog eens een vulgewicht van 7kg, waardoor die ook geschikt is voor middelgrote huishoudens. Ter vergelijking: de meeste bovenlader wasmachines hebben een vulgewicht van 6 kg.

Whirlpool TDLR 7221BS BX/N bovenlader wasmachine

Pluspunten

 • Geschikt voor kleine ruimtes: 40x60x85cm (BxDxH)
 • Scherp geprijsd
 • 7 kg vulgewicht: ook geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen
 • Frescare+ functie: hiermee blijft je was tot 6 uur fris in de trommel

Minpunten

 • Minder energiezuinig (energielabel E) in vergelijking met de andere wasmachines in deze lijst

Veelgestelde vragen

Wat is een bovenlader wasmachine?

Een bovenlader wasmachine is een model wasmachine met de opening en deur aan de bovenkant. Je stopt je kleding en andere was er dus vanaf boven in. De meeste bovenlader wasmachines hebben een vulgewicht van maximaal 6 of 7 kg. Ze zijn dus vooral geschikt voor kleinere huishoudens, bijvoorbeeld van 1, 2 of maximaal 3 personen. Ook hebben bovenlader wasmachines een standaard breedte van 40 cm en vaak een diepte van 60 cm.

Wat zijn de voordelen van een bovenlader wasmachine?

Een bovenlader wasmachine wordt voornamelijk gekocht door mensen die thuis minder ruimte hebben voor een wasmachine. Heb je bijvoorbeeld een hele kleine wasruimte of een kleine badkamer? Dan wil je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Een voorlader wasmachine neemt flink wat ruimte in, dus een bovenlader wasmachine is in dat geval een goed alternatief. Daarnaast is een bovenlader wasmachine de beste keuze wanneer je veel last hebt van je rug of knieën. Wanneer je was in de trommel wilt stoppen hoef je namelijk niet te bukken.

Wat is het verschil tussen een bovenlader wasmachine en een voorlader wasmachine?

Een voorlader wasmachine is over het algemeen groter dan een bovenlader wasmachine. Bovenlader wasmachines zijn vrijwel altijd 40 cm breed bij 60 cm diep. Ter vergelijking: voorlader wasmachines zijn vaak al 60 cm breed en ook ongeveer 60 cm diep. Daarnaast moet je bij een voorlader wasmachine rekening houden met een deur die nog uitklapt, dus in de praktijk heb je nóg meer ruimte nodig. Een ander klein verschil is dat het besturingssysteem van een bovenlader wasmachine aan de bovenkant zit, terwijl die van een voorlader wasmachine aan de voorkant zit.
Bovenlader wasmachine en voorlader wasmachine

Gerelateerde artikelen: