Beste Bosch wasmachine 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste Bosch wasmachine voor jouw huishouden? Maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dan hebben wij voor jou de oplossing. We hebben namelijk de beste Bosch wasmachine modellen van dit moment voor jou op een rijtje gezet. In deze koopgids vind je alle plus- en minpunten van de wasmachines in één overzicht. Ook lees je in deze koopgids meer over het merk Bosch en de extra functionaliteiten die de wasmachines van Bosch hebben. 

De 3 beste Bosch wasmachines van dit moment

1. Bosch wasmachine WAXH2K70NL i-DOS (beste keuze)

Wil je de beste Bosch wasmachine van dit moment? Ga dan voor de Bosch WAXH2K70NL i-DOS; een zeer complete wasmachine met alle functionaliteiten die je van een goede wasmachine mag verwachten. De wasmachine is erg stil, doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch en is  bovendien te koppelen aan je smartphone. Goed om te weten: met het vulgewicht van 9kg is dit een goede Bosch wasmachine voor grotere huishoudens.

Bosch wasmachine WAXH2K70NL i-DOS best getest

Vulgewicht: 9 kg
Energielabel: C

Pluspunten

 • Zeer stil (EcoSilence Drive motor)
 • Ruim vulgewicht van 9kg
 • Redelijk zuinig
 • Te koppelen aan je smartphone met Bosch Home Connect
 • I-DOS technologie: automatisch dosering van je wasmiddel
 • Met SpeedPerfect wasprogramma voor sneller wassen met hetzelfde resultaat

Minpunten

 • Aardige investering

2. Bosch WAN28275NL wasmachine (beste keuze tegen pollen en dierenharen)

Hebben jullie thuis huisdieren? Of heeft er iemand last van hooikoorts? Dan is de WAN28275NL voor jullie de beste Bosch wasmachine. Deze wasmachine heeft namelijk een AllergiePlus programma waarmee dierenharen en pollen effectiever uit kleding wordt verwijderd. Met een vulgewicht van 8 kg is de trommel zowel geschikt voor kleinere huishoudens die grotere volumes wassen als voor grotere huishouden.

Goede Bosch wasmachine WAN28275NL

Vulgewicht:  8 kg
Energielabel: C

Pluspunten

 • AllergiePlus programma (tegen dierenharen en pollen)
 • Zeer stil (EcoSilence Drive motor)
 • Ruim vulgewicht van 8kg
 • Redelijk zuinig
 • Te koppelen aan je smartphone met Bosch HomeConnect

Minpunten

 • Geen automatische dosering van je wasmiddel

3. Bosch WAJ28071NL wasmachine (beste keuze voor klein huishouden)

Woon je alleen of met zijn tweeën? En wil je een goed betaalbare wasmachine? Dan is de WAJ28071NL voor jou de beste koop Bosch wasmachine. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7kg. Hierdoor is de machine perfect geschikt voor kleine huishoudens van 1 of maximaal 2 personen.

Beste Bosch wasmachine voor kleine huishoudens

Vulgewicht:  7kg
Energielabel: D

Pluspunten

 • Redelijk stil
 • Voordelige koop
 • Met SpeedPerfect wasprogramma voor sneller wassen met hetzelfde resultaat
 • Te koppelen aan je smartphone met Bosch Home Connect

Minpunten

 • Weinig extra functies zoals automatische dosering van je wasmiddel
 • Minder energiezuinig dan de andere opties in deze lijst

Meer over Bosch

Bosch is niet alleen bekend vanwege haar goede wasmachines, maar vooral ook vanwege het brede assortiment huishoudelijke artikelen. Zo produceert en verkoopt Bosch drogers, koelkasten, stofzuigers, vaatwassers en nog veel meer. Naast de beste Bosch wasmachines uit deze lijst, biedt Bosch nog veel meer wasmachines. Wat Bosch dan ook kenmerkt, is de brede prijsrange waarin de wasmachines zich bevinden. Bosch verkoopt namelijk wasmachines in het laag-, midden- én hoog segment. Hiermee biedt voorziet het in alle behoeftes. Het allergrootste voordeel van Bosch wasmachines is dat de nieuwe modellen vrijwel allemaal erg stil zijn. Dit komt doordat deze voorzien zijn van een koolborstelloze moter. Handige tip: wanneer er in de productbeschrijving van een Bosch wasmachine staat dat deze voorzien is van EcoSilence Drive motor, dan weet je dat je te maken hebt met een stille wasmachine

Veelgestelde vragen

Wat is de Bosch i-DOS technologie?

Bosch wasmachines met i-DOS doseren automatisch wasmiddelen en wasverzachter. Dit gebeurt met behulp van sensoren die bepalen hoeveel was er in de wasmachine zit. Vervolgens wordt hier de juiste hoeveelheid wasmiddel aan toegevoegd. Je hoeft zelf dus minder goed op te letten hoeveel wasmiddel je in de wasmachine stopt, omdat dit automatisch gedoseerd wordt. Zo bespaar je wasmiddel en behaalt de was een optimaal resultaat. Heb je geen automatische dosering op Bosch wasmachine zitten? Dan wordt je was niet perfect schoon wanneer je te weinig wasmiddel toevoegt. En andersom moet je wasmachine langer spoelen wanneer er teveel wasmiddel in zit.

Wat is Bosch HomeConnect?

Bosch HomeConnect is de digitale app waarmee je jouw slimme apparaten van Bosch aan je smartphone kunt koppelen. Met Bosch Home Connect kun je jouw Bosch wasmachine op afstand aan zetten. Bovendien kun je ook direct het wasprogramma kiezen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de hele dag weg bent en niet wilt dat je was direct ’s ochtends draait en vervolgens de hele dag in de trommel ligt te verstikken. Met Home Connect zet je jouw Bosch wasmachine enkele uren voordat je thuiskomt aan. Wanneer je daarna thuiskomt, is je was net klaar en loop je niet het risico op verstikking.

Wat is het Speed Perfect programma?

Heb je jouw kleren snel nodig en kun je niet wachten op een lange was? Dan biedt het SpeedPerfect wasprogramma van Bosch de oplossing. Met dit snelle wasprogramma wordt de wastijd tot wel 65% verkort en haal je jouw kleding nog steeds fris uit de machine. Vrijwel alle nieuwe en goede Bosch wasmachines beschikken over dit wasprogramma. Goed om te weten: je mag de trommel bij deze functie maar voor de helft vullen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je met dit wasprogr

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste Bosch wasmachines