Wasmachine 7 kg beste koop van 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste koop wasmachine 7 kg van dit moment? Bijvoorbeeld omdat je een klein huishouden hebt of simpelweg niet veel was hebt? Dan kan het door het grote aanbod van verschillende de wasmachine merken moeilijk zijn om het juiste model te vinden. Ondanks het feit dat er van de 7 kg wasmachines een kleiner aanbod is dan van de 8 kg wasmachines, is het waarschijnlijk nog steeds lastig de perfecte wasmachine te vinden. Je hebt immers weinig verstand van wasmachines. Dat is ook begrijpelijk, want wassen is voor niemand een hobby waar je te veel tijd en energie in wilt steken. Wij helpen je daarom door de beste koop 7 kg wasmachines voor je op een rijtje te zetten. Met alle plus in minpunten overzichtelijk opgesomd. Zo kun jij kiezen voor de 7 kilo wasmachine die het beste bij jou en je huishouden past.

De 3 beste 7 kg wasmachines van dit moment

1. Candy Smart CS 147TXME/1-S (beste goedkope wasmachine 7kg)

Op zoek naar een kleine wasmachine met een vulgewicht van 7 kg? En wil je ook een beetje op het geld letten? Dan is Candy Smart CS 147TXME/1-S volgens ons de beste koop wasmachine van 7 kg. Door de zeer scherpe prijs, de hoge gebruikersbeoordelingen en het feit dat de wasmachine zeer energiezuinig is, is dit een uitstekende keuze. Vaak zie je namelijk dat goedkopere wasmachines minder energiezuinig zijn, waardoor je later alsnog de rekening gepresenteerd krijgt op je energierekening. Daar heb je hier geen last van. Dubbele winst dus in het aankoopbedrag en in het verbruik. Daarnaast ben je met deze wasmachine ook nog eens milieubewust bezig. Candy mag dan misschien niet het meest aansprekende merk zijn, maar de prijs-kwaliteit maakt dit meer dan goed.

Beste goedkope energiezuinige wasmachine

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Zuinig (energielabel A)
 • Inclusief snelwasprogramma
 • Wasmachine is via Smartphone app te bedienen

Minpunten

 • Zonder startuitstel: je kunt je wasmachine niet later laten starten

2. Samsung WW70TA049TE EcoBubble (beste koop 7 kg stille wasmachine)

Vind jij het ook zo hinderlijk als je wasmachine een enorme herrie maakt? En wil je nu écht een keer een model dat niet over de grond stuitert tijdens het centrifugeren? Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble de beste 7 kg wasmachine voor jou. Met een geluidsniveau van slechts 72 dB is deze machine namelijk erg stil en geruisloos. Tijdens het wassen én tijdens het centrifugeren.

Beste kleine Samsung wasmachine

Pluspunten

 • Zeer stil
 • Energiezuinig (energielabel B)
 • Met stoomfunctie (Steam Wash functie)
 • Met startuitstel
 • Zelfreinigende wasmiddellade

Minpunten

 • Geen mogelijkheid om tijdens het wassen kleding toe te voegen

3. Bosch WAJ28071NL (zeer gebruiksvriendelijke wasmachine 7 kg)

Wil je een wasmachine zonder al teveel moeilijke snufjes en wasprogramma’s waar je toch niets van begrijpt? Dan is de Bosch WAJ28071NL voor jou de beste koop 7 kg wasmachine. Dit is een rechttoe rechtaan wasmachine die zonder rare icoontjes, digitale schermpjes of moeilijke Engelse woorden werkt. Heerlijk als je gewoon wilt wassen, zonder gekkigheid. Daarnaast heb je de belangrijkste programma’s er gewoon op zitten (snelwas, opfrisprogramma). Wat tot de wasmachine tot slot zo fijn maakt, is dat je met de start/stop knop tussentijds kleding kan toevoegen als je bijvoorbeeld nog een shirtje of broek vergeten bent.

Beste Bosch wasmachine voor kleine huishoudens

Pluspunten

 • Simpel te bedienen
 • Redelijk stil
 • Voordelige koop
 • Tussentijds was toevoegen
 • Met SpeedPerfect wasprogramma voor sneller wassen met hetzelfde resultaat
 • Te koppelen aan je smartphone met Bosch Home Connect

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan de andere opties in deze lijst

Veelgestelde vragen

Voor hoeveel personen is een 7 kg wasmachine geschikt?

Het is niet met 100% zekerheid te zeggen voor hoeveel personen een wasmachine met 7 kilo vulgewicht precies geschikt is. Het is namelijk in grote mate afhankelijk van hoe vaak je wast. Draai je bijvoorbeeld bijna iedere dag een was met een halfvolle trommel? Dan is een 7 kg prima geschikt, ook als je een groter huishouden hebt met bijvoorbeeld 4 of 5 personen. Toch is de stelregel vaak wel dat een 7 kg wasmachine het beste past bij huishoudens van 1 of 2 personen. Wanneer je het vergelijkt met andere wasmachines, behoort een machine met een vulgewicht van 7 kg namelijk tot de kleine wasmachines. Je hebt ook wasmachine met een vulgewicht van 6 of zelfs 5 kilo, maar over het algemeen heb je in deze klasse een stuk minder keuze.

Wat is de goedkoopste 7kg wasmachine?

Voor veel mensen die een nieuwe wasmachine zoeken, is de prijs een belangrijke factor. Logisch, want het is immers een flinke investering. Sommigen willen vanuit budgetoverwegingen voor de goedkoopste 7 kg wasmachine gaan. Op het moment van schrijven is de Beko WTV77111BW01 op Coolblue de goedkoopste wasmachine van 7 kilo. Op datzelfde moment is de Salora WMH7140 op Bol.com de goedkoopste wasmachine met een vulgewicht van 7kg. Wanneer je weinig extra functionaliteiten op je wasmachine wil, is het helemaal niet verkeerd om te kijken naar de goedkoopste wasmachines. Houd er echter wel rekening mee dat de goedkopere wasmachines over het algemeen minder energiezuinig zijn. Dit zie je aan het energielabel. Het kost je dus in eerste instantie een stuk minder, maar in het verbruik van water en stroom ben je vaak wat meer kwijt. Let hier dus goed op.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste 7 kg wasmachines