Beste wasmachine voor 1 persoon 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste wasmachine voor 1 persoon? Wanneer je alleen woont, heb je lang niet zo’n grote wasmachine nodig als wanneer je met een heel gezin woont. Toch lijken de meeste wasmachines alleen geschikt voor huishoudens met 2 of meer personen. Wij hebben daarom de beste wasmachines voor 1 persoon voor jou in een overzicht gezet. Zo kun je  makkelijker kiezen voor een wasmachine die past in jouw huis of appartement.

Top 3 beste wasmachines voor 1 persoon

1. Haier HW70-B14636N (beste energiezuinige wasmachine voor 1 persoon)

In tijden van hoge energiekosten is het extra belangrijk om goed te kijken naar de verbruikskosten van je nieuwe wasmachine. Natuurlijk heb je de aanschafkosten, maar de maandelijkse kosten voor elektriciteit en water kunnen ook snel oplopen wanneer je een wasmachine hebt die niet energiezuinig hebt. Wil je dus een wasmachine met het beste energielabel, zodat je geld bespaart op je verbruikskosten én aan het milieu denkt? Dan is de Haier HW70-B14636N voor jou de beste wasmachine voor 1 persoon. Deze wasmachine heeft het energielabel A, waarmee je al snel een paar tientjes per jaar bespaart op wasmachines met een laag energielabel.

Haier wasmachine 1 persoon

Pluspunten

 • Energiezuinig (energielabel A): goed voor de portemonnee
 • Redelijk voordelig in aanschaf: goed voor de portemonnee
 • Stil
 • Inclusief stoomprogramma: ideaal om kreukels tegen te gaan

Minpunten


2. Samsung WW70TA049TE EcoBubble (Beste stille wasmachine voor 1 persoon)

Woon je in een klein huis of appartement en slaap je bijvoorbeeld in de ruimte naast de wasmachine? Dan wil je graag een stille wasmachine die weinig herrie maakt tijdens het centrifugeren. Maar ook in een grotere woonruimte is het fijn om een wasmachine te hebben die niet door de ruimte stuitert tijdens het centrifugeren. Wil je een stille wasmachine voor 1 persoon? Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble voor jou de beste keuze. Deze machine heeft een geluidsniveau van maximaal 72 decibel en hiermee is deze wasmachine erg stil te noemen.

Beste kleine Samsung wasmachine

Pluspunten

 • Erg stil
 • Zuinig in verbruik (energielabel B)
 • Redelijk voordelig in aanschaf
 • Inclusief stoomfunctie: ideaal om kreukels tegen te gaan
 • Met startuitstel functie: handig wanneer
 • Wasmiddellade die zichzelf reinigt

Minpunten

 • Geen functie waarmee je tijdens het wassen kleding kan toevoegen.

3. Beko WTV6711BC1 wasmachine (beste kleine eenpersoons wasmachine)

Wil je een wasmachine die net wat kleiner is dan de opties hierboven? Bijvoorbeeld omdat je in je eentje minder kleding wast? Dan is de Beko WTV6711BC1 voor jou de beste 1-persoons wasmachine. Met een vulgewicht van 6 kilogram is deze wasmachine net wat kleiner. Dit is erg fijn als je door de week heen niet al teveel kleding hebt om te wassen. Daarnaast is deze wasmachine ook nog eens goedkoop in aanschaf. Toch handig als je de wasmachine in je eentje moet betalen. Ook fijn: deze wasmachine centrifugeert op 1400 toeren per minuut. Dit betekent dat je wasmachine een stuk droger uit de wasmachine komt dan wanneer de machine slechts een maximaal toerental heeft van 1200. Dit laatste is bij veel 6 kg wasmachines het geval.

Wasmachine 1 persoon 6 kg

Pluspunten

 • Goedkoop in aanschaf
 • Compact formaat: past goed in kleinere ruimtes
 • Centrifugeren op 1400 toeren per minuut: dit is uniek voor een 6kg wasmachine

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan de andere wasmachines uit deze lijst (energielabel D)

Veelgestelde vragen

Waar hebben we naar gekeken bij het kiezen van de beste wasmachine voor een persoon?

In onze zoektocht naar de beste wasmachine voor 1 persoon, hebben we op verschillende punten gelet. Zo hebben we in eerste instantie gekeken naar vulgewicht, omdat dit het beste aangeeft voor hoeveel personen de wasmachine geschikt is. Daarnaast hebben we onder andere gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, geluidsniveau, energieklasse en extra functionaliteiten. Dit zijn allemaal belangrijke punten die je moet meenemen wanneer je een nieuwe wasmachine koopt. Ook de afmetingen zijn belangrijk om te weten. Mensen die alleen wonen hebben thuis vaak minder ruimte in het washok of de badkamer. Let er dus goed op dat je wasmachine past op de plek waar je deze wilt neerzetten. Goed om te weten: we hebben de wasmachines niet zelf getest, maar de beste informatie voor je verzameld op verschillende websites.

Wat is het beste vulgewicht voor een eenpersoons wasmachine?

Dit is afhankelijk van hoeveel je in je eentje wast, maar over het algemeen kun je zeggen dat een vulgewicht van 5 t/m 7 kg het meest geschikt is voor een eenpersoons huishouden. Wanneer de trommel een groter vulgewicht heeft dan 7 kilogram, loop je het risico dat je trommel regelmatig maar voor een klein gedeelte gevuld is. Dit is niet goed voor de verbruikskosten. Al helemaal wanneer de wasmachine geen beladingssensor heeft en het programma dus niet wordt afgestemd op de inhoud van de trommel. Toch wil je ook niet dat je wasmachine bij iedere wasbeurt propvol zit. Dit komt het was resultaat namelijk niet ten goede. Een wasmachine met een vulgewicht van bijvoorbeeld 4 kg zouden we dan ook afraden.

Gerelateerde artikelen:

Bekijk de beste wasmachines voor 1 persoon