Beste Samsung wasmachine 2023 [Top 3]

Ben je op zoek naar de beste Samsung wasmachine voor jouw huishouden? Dan ben je bij Dewasmachinewinkel.nl aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de beste Samsung wasmachines voor jou verzameld. Met alle plus- en minpunten overzichtelijk op een rijtje. Zo is het voor jou gemakkelijker om een keuze te maken welke Samsung wasmachine het beste bij jou en je huishouden past. Een belangrijke tip: let bij de keuze van een nieuwe Samsung wasmachine niet alleen op de inhoud van de trommel, maar ook op de extra functionaliteiten die het wassen net een stukje gemakkelijker maken. En naar het duurzaamheidslabel. Dit laatste is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart je ook geld in je portemonnee. 

Top 3 beste Samsung wasmachines van dit moment

1. Samsung wasmachine WW90T534AAW Autodose (beste duurzame keuze)

Op zoek naar een energiezuinige wasmachine? Omdat je aan met milieu wilt denken en omdat het in de verbruikskosten scheelt? Dan is de WW90T534AAW Autodose voor jou de beste Samsung wasmachine. Deze wasmachine is zeer zuinig in gebruik (49 kWh per 100 wasbeurten). De wasmachine is daarnaast ook relatief stil. Dit is erg fijn wanneer je slaapkamers in de buurt van de wasmachine zitten en je ’s avonds regelmatig een wasje draait.

Beste koop Samsung wasmachine duurzaam

Trommelinhoud: 9 kg (gezin met 3+ kinderen of kleiner gezin dat veel wast)
Energielabel: A

Pluspunten

 • Zeer zuinig
 • Relatief stil
 • Wasmachine met Autodose: wasmiddel en wasverzachter worden automatisch gedoseerd, waardoor je nooit teveel gebruikt en je was langer mooi blijft.
 • Met de EcoBubble was je je kleding op een lagere temperatuur en is de gewassen was van dezelfde kwaliteit. Dit is goed voor het milieu én je portemonnee.
 • Met stoomfunctie (Steam Wash programma) die helpt allergenen en bacteriën beter te verwijderen uit je kleding
 • Te koppelen aan SmartThings: dit is het Samsung Smart home platform waarmee je via je app je wasmachine kan aansturen.

Minpunten

 • Geen Addwash om kleren toe te voegen tijdens het wassen

2. WW80T654ALX AddWash Samsung wasmachine (beste koop voor vergeetachtige gebruiker 😉)

Heb jij regelmatig het probleem dat je eigenlijk nog een extra shirt of broek aan de was wilt toevoegen terwijl deze al draait? En wil je van dit probleem af? Dan is de WW80T654ALX AddWash voor jou de beste Samsung wasmachine. Deze wasmachine heeft namelijk een unieke functie waarbij je vergeten was alsnog in de trommel kan stoppen. Ook als deze al draait. Mede hierom wordt de wasmachine zeer goed beoordeeld door gebruikers.

Samsung AddWash wasmachine best getest

Trommelinhoud: 8 kg (gezin met 1 of 2 kinderen)
Energielabel: B

Pluspunten

 • Met de AddWash functie voeg je kleding aan je was toe terwijl deze al draait
 • Redelijk zuinig
 • Relatief stil
 • Met de EcoBubble was je je kleding op een lagere temperatuur en is de gewassen was van dezelfde kwaliteit. Dit is goed voor het milieu én je portemonnee.
 • Koppel je smartphone aan je wasmachine door middel van de SmartThings functie
 • Met stoomfunctie voor het opfrissen en grondig reinigen van je kleding
 • Stijlvolle zwarte kleur

Minpunten

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd nadat je het in de wasmachine stop. Je moet dus goed opletten hoeveel dopjes je erin stopt.

3. Samsung WW80TA049AE EcoBubble wasmachine (beste budget keuze)

Wil je een nieuwe wasmachine, maar tegelijkertijd wel op het geld letten? Dan is de WW80TA049AE EcoBubble voor jou de beste Samsung wasmachine. De wasmachine heeft net als de andere wasmachines in deze lijst de EcoBubble technologie, waardoor je op lagere temperatuur je kleding even goed kunt wassen (goed voor milieu en portemonnee). En toch is deze wasmachine net een stukje goedkoper, waardoor je ook aan je portemonnee denkt.

Beste budgetkeuze wastrommel Samsung

Trommelinhoud: 8 kg (gezin met 1 of 2 kinderen)
Energielabel: B

Pluspunten

 • Met de EcoBubble was je je kleding op een lagere temperatuur en is de gewassen was van dezelfde kwaliteit.
 • Redelijk zuinig
 • Ruime trommelinhoud
 • Met stoomfunctie voor het opfrissen en grondig reinigen van je kleding

Minpunten

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd nadat je het in de wasmachine stop. Je moet dus goed opletten hoeveel dopjes je erin stopt.
 • Heeft geen AddWash: niet mogelijk om tijdens het wassen nog kleding toe te voegen

Meer over Samsung

Samsung ken je van ontzettend veel verschillende elektronische apparaten. Tv’s, telefoons, camera’s, stofzuigers en natuurlijk wasmachines. Het is een Zuid-Koreaans bedrijf en is één van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Als het gaat om witgoed, behoort Samsung tot de top van de markt. Samsung verkoopt zowel wasmachines in het lagere segment, als in het midden en hoog segment. Dit zie je goed terug in de prijzen die gehanteerd worden. Een kleinere eenvoudige Samsung wasmachine heb je al voor ongeveer €450,-, terwijl de grotere en betere modellen over de €1000,- heengaan. Los van de prijs, hebben de Samsung wasmachines wel het volgende met elkaar gemeen: alles is gericht op duurzaamheid. Ook Samsung gaat mee in de transitie en dat merk je bij de wasmachines die ze verkopen.

Veelgestelde vragen

Wat is Samsung AddWash?

AddWash wasmachines hebben een extra deurtje aan de voorkant van de trommel. Zo kun je het voorste deurtje openen terwijl de was al draait om hier vervolgens kleding, wasmiddel of wasverzachter in te stoppen. Nadat de deur hebt gesloten, wordt de kleding, wasmiddel of wasverzachter toegevoegd aan de trommel. Goed om te weten: je kunt deze functie alleen gebruiken wanneer je wasprogramma draait van minder dan 50 °C.

Wat is de Samsung Eco Bubble technologie?

De Samsung Eco Bubble technologie is een functie op de wasmachines van Samsung die je helpt energie te besparen doordat je kleding op een lagere temperatuur gewassen kan worden. Dit werkt als volgt: een Samsung EcoBubble wasmachine activeert het wasmiddel al voordat het de trommel in gaat. Dit gebeurt doordat het wasmiddel met water wordt gemengd waarna er vervolgens onder hoge druk lucht doorheen wordt gepompt. Op deze manier ontstaat er schuim. Dit schuim verdeelt zich gelijkmatig over je was, waardoor het resultaat uiteindelijk beter is.

Wat is Samsung Bubble Soak?

Bubble Soak is een extra functie die je op verschillende Samsung wasmachines terugvindt. Bij de nieuwere Samsung wasmachines is deze functie bereikbaar via het display, waar je op de wijsvinger met het plusje moet klikken. Wanneer je kiest voor de Bubble Soak functie, worden je kleren 30 minuten langer geweekt. Zo laat het vuil beter los. In de handleiding staat aangegeven bij welke wasprogramma’s je Bubble Soak kan gebruiken.

Wat is Samsung SmartThings?

Samsung SmartThings is het smart home platform van Samsung. Dit is een app waarop je jouw slimme Samsung apparaten in huis kunt aansluiten en waarmee je ze heel gemakkelijk kunt aansturen. Zo kun je jouw Samsung wasmachine bijvoorbeeld aanzetten en direct het wasprogramma kiezen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste samsung wasmachines