Beste Siemens wasmachine 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste Siemens wasmachine voor jouw huishouden? Dan wil je graag een goede keuze kunnen maken op basis van de informatie die beschikbaar is over de wasmachines van Siemens. Een nieuwe wasmachine is immers een flinke investering, dus je wilt zeker weten dat je geen verkeerde keuze maakt. Wij helpen je met het maken van deze keuze. We hebben de beste Siemens wasmachine modellen voor je op een rijtje gezet. Per model hebben we alle gegevens verzameld en dit hebben we vervolgens voor je in een overzichtelijk rijtje geplaatst met plus- en minpunten.

Top 3 beste Siemens wasmachines van dit moment

1. Siemens WM14UU00NL wasmachine (Beste koop volgens Consumentenbond)

Op zoek naar een goede wasmachine die door een onafhankelijke instantie is uitgeroepen tot beste koop Siemens wasmachine? Ga dan voor de Siemens WM14UU00NL. Deze wasmachine heeft een ruime trommelinhoud, waardoor deze perfect geschikt is voor een huishouden met kinderen of voor een kleinere huishouden dat veel wast. Daarnaast zorgt de Koolborstelloze IQDrive motor dat de wasmachine stil is. Fijn, vooral wanneer je de wasmachine op een plek in het huis hebt staan waar mensen in de buurt slapen.

Siemens wasmachine WM14UU00NL beste koop

Trommelinhoud: 9 kg
Energielabel: C

Pluspunten

 • Beste koop volgens Consumentbond
 • Degelijke waskwaliteit
 • Ruime trommelinhoud: perfect voor huishouden met kinderen
 • Koolborstelloze IQDrive motor: minder trillingen en stiller wassen
 • Mogelijk om tijdens het wassen kleding toe te voegen
 • Met programma voor snelle was (VarioSpeed)

Minpunten

 • Geen automatische wasmiddeldosering

2. Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing (beste duurzame koop)

Wil je met jouw nieuwe wasmachine besparen op je energiekosten en tegelijkertijd aan het milieu denken? Dan is de Siemens WM14VEH7NL voor jou de beste koop Siemens wasmachine. De machine heeft namelijk het energielabel A en is een stuk zuiniger dan de meeste andere Siemens wasmachines. Dit scheelt je op jaarbasis al gauw enkele tientallen euro’s per jaar. Je kunt je dus wel voorstellen dat je de investering er op termijn uit haalt. De wasmachine is daarnaast voorzien van alle gemakken: automatische wasmiddel dosering, een stille motor, een snel wasprogramma, de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen en de mogelijkheid om je machine aan je smartphone te koppelen.

Siemens wasmachine WM14VEH7NL

Trommelinhoud: 9 kg
Energielabel: A

Pluspunten

 • Zeer zuinig
 • Zeer hoge waskwaliteit
 • Intelligent Dosing: automatische dosering wasmiddel en wasverzachter
 • Ruime trommelinhoud
 • Koolborstelloze motor: minder trillingen en stiller wassen
 • Mogelijk om tijdens het wassen kleding toe te voegen
 • Met programma voor snelle was (VarioSpeed)

Minpunten

 • Aardige investering

3. Siemens WM14N075NL wasmachine (beste budgetkeuze)

Wil je een nieuwe wasmachine? Maar wil je ook graag op je budget letten? Dan is de WM14N075NL voor jou de beste Siemens wasmachine. De wasmachine is aanzienlijk goedkoper dan de meeste andere Siemens wasmachines. Met een trommelinhoud van 7kg is deze wasmachine uitermate geschikt voor kleinere huishouden van 1 of 2 personen.

Beste budget Siemens wasmachine WM14N075NL

Trommelinhoud: 7 kg
Energielabel: D

Pluspunten

 • Voordelige koop
 • Degelijke waskwaliteit
 • 7kg trommelinhoud: perfect voor kleiner huishouden
 • Koolborstelloze IQDrive motor: minder trillingen en stiller wassen
 • Mogelijk om tijdens het wassen kleding toe te voegen
 • Met programma voor snelle was (VarioSpeed)

Minpunten

 • Minder energiezuinig dan andere Siemens wasmachines (energielabel D)
 • Geen automatische wasmiddeldosering

Meer over Siemens

Siemens is een degelijk Duits merk en aanbieder van een breed assortiment huishoudelijke artikelen. Zo kun je bij Siemens niet alleen terecht voor wasmachines, maar ook voor vaatwassers, drogers, koelkasten, koffiezetapparaten en ovens. Kortom: bijna alle elektronica die met het huishouden te maken heeft. Kijken we naar de Siemens wasmachines, dan zien we dat het merk de laatste jaren flink heeft ingezet op verduurzaming. Sinds 2015 voert Siemens een CO2 neutraal programma waarmee het als doel heeft de CO2 uitstoot te halveren. In de praktijk zie je dat dit bij een aantal wasmachines goed tot zijn recht komt, maar dat er ook een aantal wasmachines zijn waarbij dit nog niet het geval is. De beste duurzame Siemens wasmachines hebben een goed energielabel (A of B), maar er worden ook nog steeds Siemens wasmachines verkocht die aanzienlijk meer energie slurpen (C of D).

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de garantie bij Siemens?

Op een Siemens wasmachine krijg je standaard 2 jaar garantie. Op Siemens wasmachines met een IQDrive motor krijg je 10 jaar fabrieksgarantie op de motor. De motor wordt tot 10 jaar na aankoop zonder kosten vervangen als deze kapot gaat. Let op: je hebt pas recht op garantie als je jouw Siemens wasmachine met IQDrive motor binnen 2 maanden na aankoop registreert. Na je registratie ontvang je een garantiebewijs waarmee je aanspraak maakt op deze 10 jaar garantie.

Wat is Siemens iSensoric?

Hecht je veel waarde aan energiezuinig wassen? Bijvoorbeeld omdat dit je in de kosten scheelt of omdat je een steentje wilt bijdragen aan het milieu? Dan is een Siemens wasmachine met ISensoric iets voor jou. En we hebben goed nieuws: alle Siemens wasmachines zijn voorzien van iSensoric. iSensoric meet voorafgaand aan het wassen de hoeveelheid was die in de trommel zit, hoe vies de was is en wat voor stof je wast. Aan de hand hiervan bepaalt de machine hoeveel water er nodig is voor een optimaal resultaat. Bij een kleine was die niet erg vies is, bespaar je zo op water en energie. Dit scheelt in de portemonnee en het is duurzaam.

Wat is Siemens VarioSpeed?

Siemens VarioSpeed is een functie op Siemens wasmachines waarmee je jouw kleding sneller wast. Met de VarioSpeed functie verkort je de wasduur tot ongeveer 60%. Dit is fijn wanneer je kleding sneller nodig hebt. Bijvoorbeeld als je ’s avonds nog naar een feestje moet of wanneer je binnen afzienbare tijd weg moet van huis en een normaal wasprogramma te lang duurt. Of wanneer je kleding niet dusdanig vies is dat je er een volledig wasprogramma aan wilt wijden.

Wat is Siemens Intelligent Dosing?

Siemens Intelligent Dosing (heette voorheen I-DOS) is een functie op een Siemens wasmachine die wasmiddel en wasverzachter automatisch doseert . Zo gebruik je nooit teveel wasmiddel. Teveel wasmiddel zorgt er bovendien voor dat de wasmachine langer moet spoelen om het sop weg te spoelen, dus het zorgt er daarnaast ook voor dat je minder water en energie verbruikt. Aan de andere kant zorgt te weinig wasmiddel ervoor dat je was niet goed schoon wordt. Ook dit voorkom je met Intelligent Dosing. Tot slot verbleekt je kleding minder snel.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de beste Siemens wasmachines