Beste wasmachine 1400 toeren [Top 3 van 2023]

Wat is de beste wasmachine met 1400 toeren? De kans is groot dat je jezelf dit afvraagt wanneer je op verschillende webshops aan het rondkijken bent voor een 1400 toeren wasmachine. Wanneer je kijkt naar het maximale toerental, is dit namelijk de meest voorkomende wasmachine. Je kan dus best wat hulp gebruiken. Daarom helpen we je door de beste 1400 toeren wasmachines voor je op een rijtje te zetten. Bij iedere wasmachine benoemen we de plus- en minpunten, zodat je zelf kunt bepalen welke 1400 toeren wasmachine het beste bij jou en je huishouden past.

De 3 beste 1400 toeren wasmachines van dit moment

1. Samsung WW70TA049TE EcoBubble (beste 7kg wasmachine 1400 toeren)

Op zoek naar een 7kg wasmachine met een centrifugestand van 1400 toeren? Bijvoorbeeld omdat je een kleiner huishouden hebt (1-3 personen)? Of omdat je gewoon niet zoveel wast? Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble voor jou de beste wasmachine. Deze wasmachine is stil, redelijk zuinig in gebruik en heeft alle handige functionaliteiten die een nieuwe wasmachine hoort te bezitten, zoals stoomfunctie, startuitstel functie en een zelfreinigende wasmiddellade. En voor we het vergeten: ook nog eens tegen een prima prijs!

Samsung WW70TA049TE 7kg 1400 toeren wasmachine

Pluspunten

 • Stille wasmachine
 • Zuinig in verbruik (energielabel B)
 • Met stoomfunctie
 • Met startuitstel
 • Zelfreinigende wasmiddellade

Minpunten

 • Je kunt tijdens het wassen geen kleding toevoegen
 • Met 7kg vulgewicht niet geschikt voor grotere gezinnen van meer dan 3 personen

2. Haier HW80-B14636N (beste 8kg wasmachine 1400 toeren)

Ben je thuis met meer dan 2 personen? En ben je op zoek naar een 1400 toeren wasmachine? Dan is de Haier HW80-B14636N voor jou de beste keuze. Deze 8kg wasmachine met 1400 toeren is perfect geschikt voor de middelgrote huishoudens. Deze betaalbare wasmachine is stil tijdens het centrifugeren. Zo kun je ook ’s nachts of vroeg in de ochtend een wasje draaien. Daarnaast is de wasmachine zeer energiezuinig (energielabel A); goed voor het milieu én je energierekening.

HW80-B14636N energiezuinige wasmachine 1400 toeren

Pluspunten

 • Met 8kg vulgewicht geschikt voor gezinnen met meer dan 3 personen
 • Maakt amper geluid tijdens het centrifugeren
 • Zeer zuinig (energielabel A)
 • Met stoomfunctie
 • Met startuitstel

Minpunten

 • Geen mogelijkheid om tijdens het wassen kleding toe te voegen

3. Hoover HWE4 47AMBS/1-S (beste goedkope 1400 toeren wasmachine)

Wil je een goedkope 1400 toeren wasmachine? Bijvoorbeeld omdat je budget niet zo groot is of omdat gewoon wat op je uitgaven wilt letten? Dan is de Hoover HWE4 47AMBS/1-S voor jou de beste keuze. De aanschafprijs van deze wasmachine is erg interessant en daarnaast is deze wasmachine met een energielabel A ook nog eens super zuinig in gebruik. Dit betekent dat je ook na aanschaf minder geld kwijt bent aan het gebruik van de wasmachine. Wel zo fijn in deze tijden waarin stroom erg duur is.

Pluspunten

 • Voordelige aanschafprijs
 • Zuinig in verbruik (energielabel A)
 • Met stoomfunctie
 • Met anti-allergie wasprogramma

Minpunten

 • Met 7kg vulgewicht niet geschikt voor grotere gezinnen van meer dan 3 personen

Veelgestelde vragen

Wat zegt het toerental over een wasmachine?

Om het simpel uit te leggen: het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondjes de wasmachine per minuut draait tijdens het centrifugeren. Hoe meer rondjes de trommel van een wasmachine kan draaien in één minuut; hoe droger de kleding uit de trommel komt. Het toerental van een wasmachine wordt uitgedrukt in RPM (rounds per minute).

Hoe werkt centrifugeren?

Wanneer een wasmachine centrifugeert, wordt wasgoed in de trommel naar de zijkant geduwd en wordt het water uit het wasgoed gedrukt. Tijdens het centrifugeren komt er een flinke kracht vrij. Daarom is een wasmachine aan de onderkant verzwaard. Zo gaat de wasmachine minder snel schudden en maakt deze minder lawaai. Het water dat tijdens het centrifugeren uit het wasgoed wordt getrokken, wordt opgevangen en vervolgens afgepompt.

Na het centrifugeren wordt de was nog even losgeschud waarna het klaar is om uitgehangen te worden op het wasrek. Het toerental waarop je centrifugeert, bepaalt hoe droog je was uit de machine komt. Goed om te weten: ook als je een 1400 toeren wasmachine hebt, is het nog steeds mogelijk om op een lager toerental te centrifugeren. Bijvoorbeeld op 800 of 1200 toeren per minuut. Ook is het mogelijk om niet te centrifugeren. Dit raden we aan bij bijvoorbeeld kwetsbare kleding. Kleding slijt namelijk sneller tijdens het centrifugeren

Zijn er ook bovenlader wasmachines met 1400 toeren?

Wanneer je in de badkamer of je wasruimte minder ruimte hebt, kan een bovenlader wasmachine uitkomst bieden. Waarschijnlijk heb je in een dergelijke ruimte dan ook minder of geen ruimte voor een wasdroger. In dat geval zou een 1400 toeren wasmachine met bovenlader de perfecte oplossing zijn. Op deze manier ben je de minste ruimte kwijt en krijg je je kleding toch al een stukje droger uit de wasmachine. Helaas zijn er maar weinig bovenlader wasmachines met 1400 toeren. De beste wasmachine 1400 toeren met bovenlader is volgens ons de AEG L8TEN65C. Deze centrifugeert zelfs op 1500 toeren per minuut.

Gerelateerde artikelen: