Beste wasmachine met stoomfunctie van 2023 [Top 3]

Op zoek naar de beste wasmachine met stoomfunctie? Bijvoorbeeld omdat je graag een stoomfunctie gebruikt wanneer je kleding alleen een beetje muf ruikt. Of omdat je voor een perfect wasresultaat wilt gaan door het normale wasprogramma met de stoomfunctie te combineren. Dan heb je bij verschillende webshops een ruime keuze aan wasmachines met een stoomfunctie. Wij scheppen in deze ruime keuze wat orde voor je door de beste wasmachines met stoomfunctie voor je op een rijtje te zetten. Met alle plus- en minpunten in een overzicht. Zo kun je gemakkelijker kiezen wat voor jou de beste wasmachine met stoom functie is.

Beste wasmachine met stoomfunctie van dit moment

1. Haier HW80-B14636N (beste stille wasmachine met stoomfunctie)

Wil je een wasmachine met stoomfunctie die weinig geluid maakt? Bijvoorbeeld omdat je machine in de buurt van de slaapkamer hebt staan? Dan is de Haier HW80-B14636N voor jou de beste wasmachine met stoomfunctie. Met een minimale geluidsproductie van slechts 67 decibel maakt deze wasmachine erg weinig geluid. Geen machine die door de badkamer of het washok stuitert tijdens het centrifugeren, maar juist een machine die geruisloos wast zonder dat er ’s avonds of ’s ochtends iemand van wakker wordt. De stoomfunctie op de Haier HW80-B14636N zorgt voor een schonere was en zorgt ervoor dat overhemden, shirts en jurkjes met minder kreukels uit de wasmachine komen.

Beste stille wasmachine met stoomfunctie

Pluspunten

 • Met stoomfunctie
 • Erg stil (67 decibel)
 • Betaalbaar
 • Zeer energiezuinig (energielabel A)
 • Geschikt voor gezinnen (ruime trommelinhoud van 8kg)
 • Met startuitstelfunctie

Minpunten

 • Je kunt tijdens het wassen geen kleding toevoegen aan de trommel

2. Samsung WW70TA049TE EcoBubble (beste kleine wasmachine met stoomprogramma)

Heb je thuis weinig ruimte? Of heb je simpelweg geen grote wasmachine nodig omdat je thuis alleen of met zijn tweetjes bent? Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble voor jou de beste keuze wanneer je een wasmachine met stoomfunctie wilt. Deze wasmachine heeft een stoomfunctie, is klein en compact, goed betaalbaar en ook nog eens relatief stil. Allemaal voordelen die deze wasmachine tot een zeer goede koop maken.

Beste kleine Samsung wasmachine

Pluspunten

 • Klein en compact (60 x 63,5 x 85 cm)
 • Betaalbaar
 • Met stoomfunctie (Steam Wash functie)
 • Energiezuinig (energielabel B)
 • Relatief stil (72 decibel)
 • Met startuitstelfunctie
 • Wasmiddellade die zichzelf reinigt

Minpunten

 • Je kunt tijdens het wassen geen kleding toevoegen

3. AEG L9FENS96 (beste grotere wasmachine met stoomfunctie)

Ben je thuis met een groter gezin van 4 of meer personen? Of draai je regelmatig grote volumes was? Denk bijvoorbeeld aan beddengoed of flinke stapels kleding. Dan is de AEG L9FENS96 voor jou de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een wasmachine met stoom functie. De AEG L9FENS96 is een grote wasmachine die bovendien op 1600 toeren centrifugeert. Dit betekent dat je kleding droger uit de was komt. Door de hoge centrifugestand te combineren met het stoomprogramma, komen je kleren met minder kreukels uit de was. Daar word je blij van, want zo sta je minder lang met het strijkijzer in je hand.

AEG L9FENS96 1600 toeren wasmachine met stoomfunctie

Pluspunten

 • Ruime trommel (9kg inhoud)
 • Centrifugeren op 1600 toeren (voor drogere kleding)
 • Zeer zuinig (energielabel A)
 • Met snelwasprogramma
 • Met stoomfunctie (ProSteam functie)
 • ProSense technologie: past automatisch het waterniveau op het gewicht van de kleding (duurzaam)
 • SoftWater technologie: beschermt kleding tegen vervaging van kleuren
 • ÖKOMix technologie lost het wasmiddel vooraf op in water, zodat de zeep zich beter verspreidt en je was nog schoner wordt.
 • Met ECO- en TimeSave-opties: bespaart energie tijdens het wassen

Minpunten

 • Geen AutoDose functie die ervoor zorgt dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt
 • Geen Addwash om kleren toe te voegen tijdens het wassen

Voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

1. Minder tijd kwijt aan strijken

Heb je een hekel aan strijken? Dan is een wasmachine met stoomfunctie de ideale uitkomst. Een van de allergrootste voordelen is namelijk dat je kleding na het gebruik van de stoomfunctie met minder kreukels uit de machine komt. Je hoeft dus minder tijd en energie te steken in het strijken van je kleding. De voorwaarde is wel dat je de kleding direct na het stoomwassen goed uithangt.

2. Beter wasresultaat

Stoom dringt sneller en dieper door tot in de vezels van de stof van je kleren dan water. Dit zorgt ervoor dat de je over het algemeen een beter wasresultaat behaalt wanneer je ervoor kiest om je kleding te stoomwassen. Voor het beste resultaat raden we de gecombineerde functie aan, waarbij na het wassen het stoomprogramma wordt geactiveerd.

3. Kleding slijt minder snel

Door af en toe te kiezen voor alleen de stoomfunctie in plaats van het gehele wasprogramma mét stoomwassen, slijt je kleding minder snel. Wasmiddel en hard centrifugeren zorgen er namelijk voor dat je kleding op termijn gaat slijten. Wanneer je het programma met alleen de stoomfunctie gebruikt, heb je geen wasmiddel nodig en wordt je kleding niet gecentrifugeerd.

4. Beter voor je portemonnee en milieu

Heb je kleding die alleen een beetje muf ruikt, maar niet écht vies is? Dan is de stoomfunctie perfect geschikt om snel even je kleding te reinigen zonder dat je water en wasmiddel verbruikt. Dit scheelt niet alleen in de kosten voor water en wasmiddel, maar het is tegelijkertijd ook een duurzame keuze doordat je minder water verbruikt.

5. Beter voor de gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid kunnen sneller last krijgen van hun huid bij gebruik van bepaald wasmiddel. Een stoomprogramma gebruikt geen wasmiddel, dus je hebt minder kans op huidirritatie.


Veelgestelde vragen

Hoe werkt de stoomfunctie van een wasmachine?

Wanneer je gebruikmaakt van de stoomfunctie van je wasmachine, wordt er stoom in de trommel toegevoegd. Niet alle stoom wordt in één keer toegevoegd, maar dit gebeurt met kleine onderbrekingen. Tijdens het stomen blijft de trommel gewoon doordraaien. Hierdoor krijgt het stoom beter de kans om diep in de vezels van de kleding door te dringen, zodat het beste wasresultaat behaald kan worden.

Bij de beste wasmachines met stoomfuncties kun je vaak kiezen tussen twee type stoomprogramma’s. Je kunt kiezen voor een normaal wasprogramma waarbij daarna de stoomfunctie wordt geactiveerd. Het stoomprogramma dient dan als aanvulling op het normale wasprogramma. Het doel van dit type stoomprogramma, is vooral om je kleding kreukvrij te krijgen. Daarnaast kun je de stoomfunctie ook als apart wasprogramma inschakelen. Zo’n wasprogramma is perfect geschikt wanneer je jouw kleding alleen wilt opfrissen. Een stoomprogramma duurt gemiddeld slechts 15 tot 20 minuten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine met stoomfunctie?

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine met stoomfuncties, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

Het is in eerste instantie belangrijk te letten op de energieklasse van je nieuwe wasmachine. Dit bepaalt niet alleen in grote mate hoe goed de wasmachine voor het milieu is, maar het zorgt er ook voor dat je na aankoop van je wasmachine minder geld kwijt bent aan je energierekening wanneer je een energiezuinige machine koopt. De energielabels vind je altijd bij de beschrijving van de wasmachine. De labels lopen van A t/m G.

Naast het energielabel, is het ook goed te kijken naar het toerental waarop de wasmachine kan centrifugeren. Een hoger toerental (bijvoorbeeld 1600 toeren per minuut) betekent dat je was droger uit de machine komt.

Ga je voor een bovenlader of voorlader wasmachine? Met andere woorden: wil je een stoomwasmachine met het deurtje aan de voorkant of de bovenkant? Veruit de meeste mensen kiezen voor een voorlader wasmachine. Maar heb je geen ruimte om het deurtje aan de voorkant open te maken, dan kun je kiezen voor een bovenlader wasmachine.

Kijk ook goed naar het vulgewicht van de wasmachine. In het lijstje met de beste wasmachines met stoomfunctie zag je de vulgewichten al een paar keer terugkomen, omdat het een belangrijk is dat je een machine kiest met een trommel die niet te groot, maar vooral ook niet te klein is. Het is namelijk erg hinderlijk wanneer je steeds te weinig ruimte in je trommel hebt om je was erin te kunnen stoppen. Goed om te weten: de meeste wasmachines hebben een vulgewicht van 7, 8 of 9 kilogram.
Geluidsniveau is een laatste en niet onbelangrijke factor is het geluidsniveau van je nieuwe wasmachine. Je wilt geen wasmachine die door de badkamer of het washok stuitert tijdens het centrifugeren. Kies daarom bij voorkeur voor een stil model. Goed om te weten: de meeste nieuwe wasmachines met stoomfunctie maken over het algemeen weinig geluid.

Gerelateerde artikelen:

Bekijk de beste stoom wasmachines