Wat is een voorlader wasmachine?

Een voorlader wasmachine is een wasmachine waarbij de opening zich aan de voorkant bevindt. De wasmachinedeur sla je naar links of naar rechts open, om vervolgens je was erin te stoppen. De deur van een voorlader wasmachine werkt bijna altijd met een klikmechanisme. Je klikt het deurtje open wanneer je was in de trommel wilt stoppen en je klikt de deur vervolgens weer dicht wanneer de wasmachine aan wilt zetten.

De voorlader wasmachine is veruit de meest verkochte wasmachine. Naast voorlader wasmachines heb je ook bovenlader wasmachines. Hier zit de opening logischerwijs aan de bovenkant van de wasmachine.

Voorlader wasmachine en bovenlader wasmachine

Wat is het voordeel van een voorlader wasmachine?

Het voordeel van een voorlader wasmachine ten opzichte van een bovenlader wasmachine, is dat je op een wasmachine met voorlader vaak vrij gemakkelijk een droger kunt plaatsen. Zo benut je de ruimte effici├źnt. Wanneer de bovenkant van een voorlader wasmachine niet wordt gebruikt om er een droger op te plaatsen, zie je ook regelmatig dat het wordt gebruikt om er andere dingen op te plaatsen. Bijvoorbeeld een wasmand of wasmiddel.

Een ander voordeel aan een voorlader wasmachine, is dat je er erg gemakkelijk je was in kunt stoppen en uit kunt halen. Bij een bovenlader wasmachine is het vaak lastiger om in de wasmachine te reiken. Vooral als je zelf wat kleiner bent en de wasmachine wat groter is.

Hoe groot is de trommel van een voorlader wasmachine?

Voorlader wasmachines hebben een vulgewicht tussen de 5 en 12 kilogram. De meeste voorlader wasmachines hebben echter een trommel met een vulgewicht van 7 tot 9 kilogram; veruit de meeste modellen vallen dus in deze range.

Kies je voorlader wasmachine

Nu je weet wat een voorlader wasmachine is, kun je een betere keuze maken voor het type wasmachine dat bij jou en je huishouden past. Op Dewasmachinewinkel.nl vergelijken we voorlader wasmachines van verschillende merken, zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken.

Gerelateerde artikelen: